info
Инвестирайте разумно Инвестирайте разумноИнвестирайте разумноДоговорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 74.02% акаунтите на инвеститорите на дребно с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и дали можете да си позволите да загубите Вашите пари.Договорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 77.37% акаунтите на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват с Договори за разлика (CFD) и спред залагане с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и спред залагането и дали можете да поемете големия риск да загубите Вашите пари.
Инвестирайте възможно най-разумно: Трейдингът на Договорите за различие (CFD) носи със себе си определени рискове.

Суап калкулатор

Таксата суап/преобръщане се начислява, когато позиция остане отворена цяло денонощие. Форекс суапът е лихвен диференциал между двете валути на двойката, която търгувате и се калкулира спрямо това, дали позицията е дълга или къса. FxPro суап калкулаторът може да бъде използван за определяне каква ще бъде суап таксата ако държит сделката отворена цяло денонощие. За да калкулирате суап таксата, изберете инструмента който търгувате, валутата на Вашия акаунт и размера на сделката и след това кликнете 'Калкулиране'.

Пример:

Трейдинг 1 лот EUR/USD (къс) с акаунт деноминиран в EUR

1 лот
100,000
Пип стойност
$10
Суап ставка
0.54
Суап такса: (10 * 0.54 * 1) / 10 = $0.54

За форекс, суап калкулаторът работи както следва:

Суап = (Пип стойност * Суап стойност * Брой вечери) / 10
Пример:

Трейдинг 1 лот (1,000 барела) Брент нефт с акаунт деноминиран в USD

Суап ставка
-18.84
Брой вечери
1
Суап такса: 1 * -18.84 * 1 = $-18.84

За спот енергии, суап калкулаторът работи както следва:

Суап = Лот размер * Суап ставка * Брой вечери

Забележка: FxPro калкулира таксите един път за всеки ден за позиция, която се преобръща, докато в петък вечер суапът се начислява 3 пъти към акаунта заради уикенда.