info
Инвестирайте разумно Инвестирайте разумноИнвестирайте разумноДоговорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 76.14% акаунтите на инвеститорите на дребно с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и дали можете да си позволите да загубите Вашите пари.Договорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 79.83% акаунтите на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват с Договори за разлика (CFD) и спред залагане с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и спред залагането и дали можете да поемете големия риск да загубите Вашите пари.
Инвестирайте възможно най-разумно: Трейдингът на Договорите за различие (CFD) носи със себе си определени рискове.

Пип калкулатор

За да упражнява риска по ефективно, е важно да се знае стойността на пипа за всяка позиция на валутата на Вашия трейдинг акаунт.

FxPro пип калкулаторът прави това за Вас. Всичко, което трябва да направите е да въведете детайлите на Вашата позиция, включително инструментите, които търгувате, размерът на сделката и Вашата акаунт валута. Кликнете 'Калкулиране' и пип калкулаторът ще определи, каква ще бъде стойността на всеки един пип.

Пример:

Трейдинг 1 лот EUR/USD с акаунт, деноминиран в EUR

Един пип в десетичен знак
0.0001
Размер на сделка:
100,000
Обменен курс
1.13798
0.0001 * 100,000 = 10 => 10 / 1.13798 = 8.78750

За форекс, калкулаторът работи както следва:

Пип стойност = (Пип в десетичен знак * размер сделка) / пазарна цена
Пример:

Трейдинг 1 лот (100 унции) ЗЛАТО а акаунт, деноминиран в USD

0.01 * 100 = 1

Всеки тик е на стойност $1

За метали, калкулирате тик стойност вместо пип стойност и пип калкулаторът работи както следва:

Тик стойност = Тик в десетичен знак (0.01) * Брой унции