info
Инвестирайте разумно Инвестирайте разумноИнвестирайте разумноДоговорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 76.14% акаунтите на инвеститорите на дребно с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и дали можете да си позволите да загубите Вашите пари.Договорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 79.83% акаунтите на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват с Договори за разлика (CFD) и спред залагане с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и спред залагането и дали можете да поемете големия риск да загубите Вашите пари.
Инвестирайте възможно най-разумно: Трейдингът на Договорите за различие (CFD) носи със себе си определени рискове.
FxPro Център за помощ - Речник

Суап (undefined)

Суапът е лихвата, която се появява, когато позиция на валутна двойка се задържи едно денонощие. Всички валутни двойки включват заемането на една валута (квота) за да купят друга валута (базата), когато са в притежание на тези позиции едно денонощие се начислява лихва за всяка валута в двойката. Трейдърите се таксуват с валутата, която са взели назаем и плащат лихва върху валутата, която са купили. Така, в зависимост дали лихвата на валутата е по- висока от базовата валута, трейдърът може да дължи лихва.

Суопът се изчислява както следва: суоп = (един пип / курс на обмен) * размер на сделка (лот размер) * суоп стойност в точки. Кликнете на 'Трейдинг калкулатор' в менюто в ляво за да извършите суоп калкулациите.