info
Инвестирайте разумно Инвестирайте разумноИнвестирайте разумноДоговорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 76.14% акаунтите на инвеститорите на дребно с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и дали можете да си позволите да загубите Вашите пари.Договорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 79.83% акаунтите на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват с Договори за разлика (CFD) и спред залагане с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и спред залагането и дали можете да поемете големия риск да загубите Вашите пари.
Инвестирайте възможно най-разумно: Трейдингът на Договорите за различие (CFD) носи със себе си определени рискове.

Маржин калкулатор

С маржин калкулатора на FxPro можете да калкулирате точно колко маржин се изисква, за да гарантирате позицията, която бихте искали да откриете. Това действие Ви помага да определите, дали трябва да намалите лот размера, който търгувате или да приравните ливъриджа, който използвате, вземайки под внимание Вашия баланс на акаунта . Изберете Вашия трейдинг инструмент, размер на сделката, ливъридж и акаунт валута и кликнете на 'Калкулиране'. Нашият маржин калкулатор ще направи останалото.

Пример:

Трейдинг 3 лота на EUR/USD, използвайки 1:200 ливъридж с акаунт, деноминиран в USD.

Размер на сделка:
300,000
Ставка за обмен на акаунт валута:
1.13798
Изискан маржин 300,000 / 200 * 1.13798 = $1706.97

За форекс, маржин калкулацията работи както следва:

Изискан маржин = Размер сделка / Ливъридж * ставка за обмен на акаунт валута (ако е различна от основната валута на търгуваната двойка)
Пример:

Трейдинг 1 лот (100 унции) ЗЛАТО, използвайки 1:200 с акаунт, деноминиран в USD.

Размер на сделка:
100 Oz
Пазарна цена
1235.90
Изискан маржин 100 / 200 * 1235.90 = $617.95

За метали, маржин калкулацията работи както следва:

Изискан маржин = Размер (унция) на сделка / Ливъридж * Пазарна цена
Молим да вземете под внимание, че динамичният ливъридж се отнася за FxPro MT4, MT5 и cTrader платформите. За повече информация, молим да посетите: https://www.fxpro.com/leverage-information