info
Инвестирайте разумно
Инвестирайте разумноИнвестирайте разумноДоговорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 70.25% акаунтите на инвеститорите на дребно с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и дали можете да си позволите да загубите Вашите пари.Договорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 75.56% акаунтите на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват с Договори за разлика (CFD) и спред залагане с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и спред залагането и дали можете да поемете големия риск да загубите Вашите пари.
Инвестирайте възможно най-разумно: Трейдингът на Договорите за различие (CFD) носи със себе си определени рискове.

FxPro съобщи за 11% увеличение на трейдинг обемите през 2011

FxPro Financial Services Ltd (‘FxPro’), награждаван Форекс брокер , публикува днес оперативните показатели за своя бизнес за 2011 и по-специално за Q4 2011.

2011 е година на рекордни печалби за FxPro с обеми, достигащи $1.18 трилиона с 11% повече от $1.07 трилиона през 2010. Това е втората последователна година на двуцифрен растеж.

През 2011, бизнесът на FxPro от Азия има принос от 51.2% от общите трейдинг обеми , повече от 2010, когато приносът е бил 43.8% . Европейските трейдинг обеми възлизат на 33.6% , по- малко от 2010, когато са били 39.4%.

Trading Volumes

Близкият Изток и Африка имат принос от 12%, а останалите 3.2% идват от останалата част на света.

Приходът за милион, търгуван през 2011 е $71.4 , малко по-нисък от 2010, през която FxPro регистрира $75на търгуван милион. Търгуваният обем на Q4 2011 е $298 билиона, надолу с 1.32% от Q3 2011 и с 17.79% по- нагоре в сравнение със съответната четвърт през 2010.

След като Q3 се характеризира с много висока нестабилност и изключителна трейдинг активност, то при Q4 се вижда връщане към нива на нормална активност, към които се причислява и не дотам натоварения период през декември.

Най-търгуваната валутна двойка е EUR/USD с отчетени 50% от обемите, с GBP/USD, представящи само 17% и AUD/USD 8.8%. AUD/USD продължава да показва увеличена активност при Q3, неговият принос е 5% от всички обеми (увеличение от 76%).

При Q4, клиентите от Азия продължават да имат принос от 50% от общия брой търгувани обеми, също като Q3. Приносът на европейските клиенти е намалял от 34% на 32% при Q4. Трейдинг обемите на клиенти от Близкия Изток и Азия, както и от останалата част на света се е увеличил на 13% и 5%, съответно от 12% и 4%.

Trader Demographics

В края на Q4 FxPro притежава 18,337 tradable accounts up from 17,932 at the end of Q3 2011.

Денис Сукотин, основател на FxPro коментира:

“В качеството си на водещ световен брокер, FxPro достигна до рекорди през още една година- 2011.Скалата на колебливостта на пазара предлага на трейдърите страхотни възможности, но още по-важно беше да им се предоставят инструментите и ресурсите от които се нуждаят за да търгуват успешно. През 2011, имахме множество нови бизнес инициативи, включително и нашето уникално ECN решение (Електронната комуникационна мрежа) – FxPro cTrader – който позволява директен достъп до пазара, ние разширяваме нашите операции с откриването на офис в Австралия и пускаме нашите институционални услуги, с цел да обслужваме и да подкрепяме банките и други фирми за финансови услуги. През 2012 ще продължим да подобряваме нашите оферти за достигнем нашата цел да бъдем най-предпочитания форекс брокер в света.”

Акаунт за търгуване е акаунт, който има достатъчно средства за да се извърши сделка.

Speakers
Charalambos Psimolophitis
Генерален директор, FxPro Group
Ilya Holeu
Директор маркетинг отдел, FxPro Group
Обратно към всички публикации

За FxPro

FxPro е печелещ награди онлайн брокер, който обслужва клиенти на дребно и институционални клиенти в над 170 страни. FxPro предоставя достъп до конкурентни цени и дълбока ликвидност без дилинг деск намеса (подлежи на Политиката на изпълнение на FxPro ) чрез своите разширени трейдинг платформи, превъзходни технологии за изпълнение и алгоритмични инструменти.

FxPro Group Limited е холдинг компания на FxPro Financial Services Ltd, FxPro UK Limited, FxPro Global Markets MENA Limited и FxPro Global Markets Limited.

FxPro Group Limited е холдинг компания на FxPro Financial Services Ltd, FxPro UK Limited, FxPro Global Markets MENA Limited и FxPro Global Markets Limited. FxPro UK Limited има разрешително и се регулира от Органа за финансов контрол (регистрационен номер 509956). FxPro Financial Services Ltd има разрешително и се регулира от Кипърската комисия за ценни книжа и обмен (номер на лиценз 078/07) и от Борда за финансови услуги (номер на разрешително 45052). FxPro Global Markets MENA Limited има разрешително и се управлява от Органа за финансов контрол на Дубай (референтен номер F003333). FxPro Global Markets Ltd има разрешително и се управлява от Комисията за ценни книжа на Бахамските острови (номер на лиценз SIA-F184).

Контакт с медиите

За запитвания свързани с публикации, молим да се обърнете към pr@fxpro.com

+44 (0) 207 129 7960