Джим Сътклиф е посочен за председател

FxPro Financial Services Ltd (FxPro), водещ световен брокер на за непрофесионалисти на Форекс и Договори за различия (CFD), съобщи назначението на Джим Сътклиф като Председател без изпълнителни функции. Той ще влезе в длъжност през юни 2010.

Джим Сътклиф е с богат международен опит, придобит от 30 години стаж при някои от водещите имена в бранша. Той се присъединява към Prudential през 1976 като актюер и изпълнява множество ръководни функции в Обединеното Кралство и дружествата в САЩ, кулминацията е позицията му на Главен изпълнителен директор в Prudential в Обединеното Кралство от 1994 до 1997. Бил е също и вицепрезидент от 1997 до 1999 of Liberty International plc, в момента Capital Shopping Centres Group plc, една от водещите компании за недвижими имоти във FTSE 100 ( Фондовата борса на Файненшъл таймс).

Джим Сътклиф, бивш изпълнителен директор на Old Mutual PLC

Съвсем наскоро, господин Сътклиф беше изпълнителен директор на Old Mutual plc от началото на 2001 до средата на-2008. В тази си роля на ръководител на международния животозастраховател FTSE 100 и компания за управление на активи, неговите отговорности включваха растежа на бизнеса в международен план в Азия, Европа и САЩ, както из за укрепването на южноафриканския застрахователен и банков бизнес.

Джим Съткли е по настоящем главен съветник в CVC Capital Partners, председател без изпълнителни функции на a Lonmin plc и Sun Life Canada, Директор на Съвета за финансова отчетностa, също така председателства и Съвета за стандартите на актюера. Извършвал е и дейност като Председател на Nelson Mandela Legacy Trust (Обединено Кралство).

Панагиотис Ксидас, главен изпълнителен директор на FxPro коментира,

“FxPro е много удовлетворен да сключи това важно споразумение. Очакваме момента, в който да приветстваме Джим в нашия екип и като използваме неговия богат опит, нашият бизнес да се възползва от преимуществата във времена на вълнуващ растеж и развитие. 2010 се очертава като много вълнуваща година и аз нямам съмнение, че Джим ще окаже значителна и ценна подкрепа, тъй като FxPro продължава да разработва своите възможности за да изпълни своята цел да бъде една крачка напред в този бизнес.”
Speakers
Charalambos Psimolophitis
aboutUs_teamCEO
Ilya Holeu
aboutUs_teamMarketing
Обратно към всички публикации