FxPro Group съобщи за преминаването си към модел за агенция - модел без конфликти

FxPro Group Ltd (FxPro),водещ световен Форекс брокер съобщи днес за предприемането на революционна стъпка по отношение на своя бизнес с преминаването си към модел за агенция във всички свои юрисдикции.

FxPro превърна прозрачността в основна ценност на своя бизнес модел и в качеството си на един от водещите световни брокери на пазара проведе кампания за нейното прилагане в цялостната Форекс индустрия.

Тъй като Форекс клиентите, които не са професионалисти стават все по- изтънчени и опитни, FxPro счита, че търсенето на прозрачен и доверен модел за изпълнение ще се превръща в ключова движеща сила в индустрията.

Следвайки успешното стартиране през миналата година на FxPro cTrader (ECN платформа), пълният преход от маркет-мейкинг модел към модел за агенция за всички платформи на FxPro е крайната стъпка в цялостното изравняване на лихвите с тези на клиентите.

Поръчките на клиентите се изпращат директно към световния басейн с ликвидност на доставчиците на FxPro със спредове от 0 пипа на cTrader ECN - с предварителни комисионни и малки увеличиния на MT4 – без комисионни. Моделът за изпълнение е гладък и клиентите на FxPro могат да търгуват с увереността, че техният брокер работи с тях и за тях през цялото време.

FxPro, който има над 15,000 клиента в повече от 150 страна има разрешително и се регулира от Органа за финансов контрол (преди FSA), Кипърската комисия за ценни книжа и валутен обмен (CySEC) - оперира спрямо директивата за финансовите инструменти на пазара на ЕС (MiFID) – и Австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции(ASIC).

Хараламбос Псимолофитис, генерален изпълнителен директор на FxPro коментира:

“Считам, че днес е най-важният ден в историята на FxPro. След години на насърчаване в посока на прозрачност и цялостност, вече успяхме изцяло да балансираме нашите интереси с тези на клиентите. Новият модел не допуска възможен конфликт на интересите между FxPro и нашите клиенти. Нашите усилия ще бъдат концентрирани в обучението на нашите клиенти и в оказване на помощ да станат още по- добри трейдъри. Допълнихме “Без дилинг деск намеса” с “Без конфликт” в най-истинския смисъл на термина, нещо което е първостепенно за да бъде напълно прозрачно и клиентът да е в центъра на всичко, което правим. Искаме да окуражим нашите брокери да последват този път и да обединят техните лихви с тези на техните клиенти – защото това ще направи една добра индустрия превъзходна.”
Speakers
Charalambos Psimolophitis
aboutUs_teamCEO
Ilya Holeu
aboutUs_teamMarketing
Обратно към всички публикации