Съобщение на FxPro за движението на CHF

16 януари 2015, Лондон. FxPro Group съобщи, че отрицателните баланси, възникнали в резултат на вчерашните екстремни пазарни условия при двойките с CHF валута не са засегнали средствата на нашите клиенти. Тъй като загубите от този вид възникнаха главно въз основа капитала, който компанията позиционира като обезпечение за прайм брокера и доставчиците на ликвидност, наша е отговорността да защитим нашите клиенти и да спазваме регулаторните изисквания. Поетият от нас ангажимент за предпазване от отрицателен баланс, както е упоменато в нашите "Правила за ползване" ще бъде спазен. Всички отрицателни баланси, които все още се появяват на терминалите на нашите клиенти, са в процес да бъдат коригирани.

Въпреки че компанията беше засегната от събитията, които в момента биват наричани "Черният четвъртък", компанията FxPro си остава напълно действаща и солидно капитализирана. Бизнес дейностите са обичайните: депозити, тегления и въвеждането на позициите продължава както си е на всеки друг трейдинг ден. Средствата на нашите клиенти остават сегрерирани и защитени.