FxPro се сдобива със спот Форекс агрегатор

11 септември 2014, Лондон. FxPro Group Ltd (FxPro) се сдоби със спот Форекс агрегатор Quotix, ход който дава на компанията пълен контрол върху снабдяването ѝ с Форекс ликвидност и ѝ позволява да предоставя по институционално фокусирани услуги.

Тази нова рискована стъпка обединява всеобхватното знание на FxPro по отношение на непрофесионалния Форекс пазар и Quotix технологията, което ще рече по- добро трейдинг изпълнение и скорост, както и обща ликвидност и ценообразуването при клиентския трейдинг на всяка една от MT4 или cTrader платформите.

Това е още една стъпка към превръщането на FxPro във "всичко в едно" Форекс доставчик, тъй като вече ще може да предлага спот Форекс агрегация и ликвидност, както и основна посредническа дейност по отношение на институционалните клиенти и други брокери.

“Тъй като продължаваме да се разрастваме по целия свят, ликвидността е критична по отношение на това да обезпечим предоставянето на най-добрите спот Форекс цени на нашите клиенти. Тази нова придобивка позволява на FxPro да разнообрази и да открие повече врати, тъй като започваме да предлагаме основна посредническа дейност, агрегация и услуги по ликвидност. Но това ще означава най-вече подобрени цени за нашите клиенти. В момента имаме дванадесет доставчици на ликвидност и нашата цел е да увеличим този брой. С придобиването на Quotix ще с ме в по- силна позиция, работейки по- близо с нашите настоящи доставчици на ликвидност и ще привлечем нови.” Хараламбос Псимолофитис, генерален изпълнителен директор на FxPro.

Тази придобивка е първата покупна на FxPro на технологичен доставчик и показва отдадеността на компанията за инвестиране в иновативни нови технологии, които подобряват дълбочината на ликвидността.

“Това да бъдем придобити от един от най-големите онлайн Форекс брокери е вълнуваща, стратегическа стъпка за Quotix. Налице са очевидни синергии, като възможността да споделяме значителните технически ресурси на FxPro, което ще ни помогне да се разраснем на нови пазари.” Евгени Сорокин, изпълнителен директор на Quotix.
Speakers
Charalambos Psimolophitis
aboutUs_teamCEO
Ilya Holeu
aboutUs_teamMarketing
Обратно към всички публикации