info
Инвестирайте разумно
Инвестирайте разумноИнвестирайте разумноДоговорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 70.25% акаунтите на инвеститорите на дребно с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и дали можете да си позволите да загубите Вашите пари.Договорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 75.56% акаунтите на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват с Договори за разлика (CFD) и спред залагане с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и спред залагането и дали можете да поемете големия риск да загубите Вашите пари.
Инвестирайте възможно най-разумно: Трейдингът на Договорите за различие (CFD) носи със себе си определени рискове.

FxPro Център за помощ - Речник

Чувствате се леко обезкуражени? Ние сме тук за да помогнем
Нашата академия за трейдинг стъпка по стъпка ще Ви отведе в Света на Форекс трейдинга и ще Ви научи на всичко, което трябва да знаете. Може да бъдат открити ключови термини за трейдинга в "трейдърския" речник.
Пунктове за залагане на акциите (Bucket Shop)

"Пунктове за залагане на акции (в кофи)" е термин, който се използва за описание на брокерско посредничество, което се извършва от името на клиент, обещавайки му определена цена; въпреки това много често брокерът извършва поръчката на различна цена и печели от разликата в цените. Терминът е измислен от Едион Лефевр в неговата книга през 1923 ‘Мемоарите на борсовия спекулант’, но все пак и там са налице някои несъответствия по отношение на произхода на термина. Някои са на мнение, че терминът се отнася до 'кофите', в които поръчките са били поставяни, вместо да бъдат изпълнени. Други път опонират, че терминът произлиза от Англия по времето на епохата Джордж, когато уличните гаврошовци са наливали бира от изхвърлени кенове в кофа и са се напивали в запустели сгради; познати като пунктове за спекулации. Този термин бива адаптиран във финансите и се отнася до измамен бизнес, който печели от пазарните отпадъци, които се считат за незначителни от по- големите брокери. Пунктовете за залагане често се бъркат със съмнителните сделки; които се отнасят до брокери, които имат тактики за продажби с висока степен на напрежение и често са пристрастни и нелоялни. Въпреки това и двата термина се отнасят за различни бизнес модели.