info
Инвестирайте разумно
Инвестирайте разумноИнвестирайте разумноДоговорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 70.25% акаунтите на инвеститорите на дребно с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и дали можете да си позволите да загубите Вашите пари.Договорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 75.56% акаунтите на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват с Договори за разлика (CFD) и спред залагане с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и спред залагането и дали можете да поемете големия риск да загубите Вашите пари.
Инвестирайте възможно най-разумно: Трейдингът на Договорите за различие (CFD) носи със себе си определени рискове.

FxPro Център за помощ - Речник

Чувствате се леко обезкуражени? Ние сме тук за да помогнем
Нашата академия за трейдинг стъпка по стъпка ще Ви отведе в Света на Форекс трейдинга и ще Ви научи на всичко, което трябва да знаете. Може да бъдат открити ключови термини за трейдинга в "трейдърския" речник.
Индекс (Index)

Индексът е показател за стойност на изпълнение и относителното здраве на даден пазар от сектор от икономиката. Неговата стойност представя сумираното представяне на всички акции, които се съдържат в него. Например, S&P 500, който е един от най-популярните показатели на американския пазар, проследява стойността на 500 от най-големите американски компании и представя около 75% от американския фондов пазар. Въпреки че всеки индекс има свой собствен метод за калкулация, инвеститорите оценяват процентното отношение при което индексът се покачва или пада над или под своята базисна стойност. Индексите активират инвеститорите да спекулират на определени пазари и затова са изключително популярни с инвеститори, копнеещи да заемат позиции спрямо изменящите се богатства на икономическите сектори, представени чрез индексите.