info
Инвестирайте разумно
Инвестирайте разумноИнвестирайте разумноДоговорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 70.25% акаунтите на инвеститорите на дребно с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и дали можете да си позволите да загубите Вашите пари.Договорите за различия (CFD) и спред залагането са комплексни инструменти и идват с висок риск от бърза загуба на пари заради ливъриджа. 75.76% акаунтите на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват с Договори за разлика (CFD) и спред залагане с този доставчик. Би трябвало да се замислите, дали разбирате, как работят Договорите за различия (CFD) и спред залагането и дали можете да поемете големия риск да загубите Вашите пари.
Инвестирайте възможно най-разумно: Трейдингът на Договорите за различие (CFD) носи със себе си определени рискове.

FxPro Център за помощ - Речник

Чувствате се леко обезкуражени? Ние сме тук за да помогнем
Нашата академия за трейдинг стъпка по стъпка ще Ви отведе в Света на Форекс трейдинга и ще Ви научи на всичко, което трябва да знаете. Може да бъдат открити ключови термини за трейдинга в "трейдърския" речник.
Договорите за разлика (CFD) (CFDs (Contracts for Difference))
Договорите за разлика (CFD) са производни инструменти, които позволяват на трейдърите да спекулират с променящи се стойности на даден хост от базисни активи без да имат притежание над тях. В Договора за разлика купувачът и продавачът се съгласяват, че купувачът, след приемането на договора, ще плати на купувача разликата между стойността на актива по времето, когато договорът е приет и стойността по времето, когато е изтекла. Ако разликата е отрицателна, то тогава купувачът ще плати разликата вместо купувача. Когато търговците на Договори купуват (или се задължат), когато има изгледи за покачване, или продават (или се откажат), когато има изгледи за спад на стойността.